Bij Crelan Vande Keere in Beernem helpen we u graag met uw woonkrediet

Een woning kopen of renoveren is steeds een grote stap. Voor de meeste mensen is een woning kopen de grootste aankoop in hun leven. Bij Crelan Vande Keere begeleiden we u graag om een woonkrediet te vinden dat bij u past. In deze blogpost gaan we dieper in op alles wat u moet weten als u een woonkrediet wil afsluiten. Kom zeker eens langs in ons kantoor in Beernem voor advies op maat.

Wat houdt een woonkrediet precies in?

Een hypothecaire lening, ook wel bekend als een woonkrediet, is een financiële overeenkomst waarbij u geld leent dat wordt gegarandeerd door een hypotheek op uw eigendom. Dit geld wordt typisch gebruikt voor het bouwen of renoveren van een eigen huis.

 

Naast het bouwen of renoveren van een eigen woning, kan een hypothecaire lening ook worden gebruikt voor andere doeleinden. Denk maar aan de aankoop van een bestaande woning of een investering in vastgoed. Het is een belangrijk financieel instrument dat mensen in staat stelt om hun droom, een eigen huis te kopen, te realiseren. Dit met behulp van geleend kapitaal dat wordt gedekt door de waarde van hun eigendom.

 

Hoe werkt een woonkrediet?

Er bestaan verschillende soorten woonkredieten, die meestal lange termijnleningen betreffen, variërend van 10 tot 30 jaar. Na het ontvangen van het geleende bedrag, betaalt u doorgaans, meestal maandelijks, een deel van het geleende bedrag en de verschuldigde rente terug aan de bank.


Naast de standaardstructuur van lange termijnleningen zijn er ook verschillende variaties en opties beschikbaar voor woonkredieten. Deze zijn afhankelijk van de financiële instelling en de specifieke behoeften van de kredietnemer. Sommige leningen bieden bijvoorbeeld de mogelijkheid van een vaste rentevoet gedurende de gehele looptijd van de lening. Andere leningen hanteren dan weer een variabele rentevoet die kan fluctueren op basis van marktomstandigheden.

 

Daarnaast kunnen kredietnemers in sommige gevallen extra voorwaarden toevoegen aan hun lening, zoals een aflossingsvrije periode aan het begin van de lening of de mogelijkheid om extra aflossingen te doen zonder boete. Bij Crelan Vande Keere in Beernem overlopen we samen met u alle mogelijke opties. Samen zoeken we naar een woonkrediet op maat van uw behoeften.

 

Hou rekening met de extra kosten van een woonkrediet

Wanneer u een hypothecaire lening afsluit dient u steeds rekening te houden met de extra kosten. Deze worden soms wel eens over het hoofd gezien. Naast de intrest zijn er nog enkele bijkomende kosten die u moet betalen wanneer u uw woonkrediet afsluit. Eerst en vooral zijn er de dossierkosten. Deze verschillen van bank tot bank en hebben een wettelijke maximumgrens van 350 euro. Dit wil echter niet zeggen dat elke bank dit volledige bedrag zal aanrekenen.

 

Een tweede bijkomende kost zijn de schattingskosten. Deze kosten dekken de evaluatie van de waarde van de woning die als onderpand zal dienen voor het krediet. Een professionele schatter beoordeelt verschillende aspecten van de woning, zoals de locatie, grootte, staat van onderhoud en vergelijkbare verkopen in de omgeving, om een nauwkeurige schatting van de waarde te maken. Net zoals bij de dossierkosten verschillen deze van bank tot bank.

 

Bij Crelan Vande Keere trachten we deze bijkomende kosten steeds zo laag mogelijk te houden. Afhankelijk van uw situatie kijken we voor een aangepaste structuur op uw maat. Kom zeker eens langs in ons kantoor in Beernem om de mogelijkheden samen te overlopen.

 

Tips om een woonkrediet af te sluiten

Vanuit onze expertise bij Crelan Vande Keere geven we graag enkele tips mee die u kunnen helpen wanneer u een hypothecaire lening afsluit. We vinden het belangrijk dat u volledig op de hoogte bent van alle regelgeving en mogelijkheden. Enkel zo kan u de juiste keuzes maken en een woonkrediet op uw maat vinden. Beter adviseren begint namelijk met duidelijk informeren.

  • Begrijp de kostenstructuur: Neem de tijd om de kostenstructuur van het woningkrediet volledig te begrijpen. Dit omvat niet alleen de rentevoet, maar ook eventuele extra kosten zoals dossierkosten, schattingskosten en verzekeringspremies.
  • Vraag om een schriftelijke offerte:  Vraag om een schriftelijke offerte van de kredietverstrekker voordat u een definitieve beslissing neemt. Dit geeft u de mogelijkheid om de voorwaarden zorgvuldig te bekijken en eventuele vragen te stellen voordat u zich verbindt.
  • Overweeg verschillende aflossingsmogelijkheden: Kijk naar de aflossingsmogelijkheden die worden aangeboden door de kredietverstrekker. Sommige leningen bieden bijvoorbeeld de mogelijkheid van vroegtijdige aflossing zonder boete, terwijl andere leningen een aflossingsvrije periode aan het begin van de lening kunnen hebben.

 

Over Crelan Vande Keere in Beernem

Bij Crelan Vande Keere is een dienstverlening op maat onze grootste prioriteit. We gaan samen met u op zoek naar de beste optie voor uw situatie. Zo geven we u een duidelijk overzicht van de verschillende mogelijkheden. Vanuit onze jarenlange ervaring geven we advies en kunnen we precies inschatten hoe we u het best van dienst kunnen zijn. Heeft u nog vragen of wenst u meer informatie? 

Aarzel niet om ons te contacteren of breng een bezoek aan ons kantoor in Beernem. We helpen u graag!

Contacteer ons vrijblijvend