Crelan Vande Keere (Beernem) dat is gerust sparen

Er zijn heel wat verschillende spaarproducten op de markt waaruit u kan kiezen. Hierdoor dreigt u soms door de bomen het bos niet meer te zien. Ook bij Crelan Vande Keere in Beernem bieden we verschillende spaaropties aan. Daarom geven we graag een overzicht van de mogelijkheden een gaan we dieper in op elke vorm van sparen. Zo kan u de juiste optie op maat van uw behoeften kiezen.

Verschillende spaarproducten bij Crelan Vande Keere

 

Bij Crelan Vande Keere is ons motto: “beter adviseren begint met duidelijk informeren”. Daarom vinden we het belangrijk dat u een duidelijk overzicht heeft van onze verschillende spaarproducten. Starten doen we met de veruit populairste optie, de spaarrekening.

 

Spaarrekening

Een (gereglementeerde) spaarrekening is al decennialang met voorsprong de meest gekozen manier van sparen. Dit is een fiscaal voordelige spaarrekening van onbepaalde duur met een basisrente én een getrouwheidspremie. De basisrente is de rente die wordt toegekend voor elke dag waarop uw spaargeld op uw rekening staat. Deze rente wordt dagelijks berekend en is van toepassing op het gehele saldo.

 

De getrouwheidspremie is een extra vergoeding die u ontvangt op het bedrag dat 12 maanden zonder onderbreking op uw rekening staat. Deze premie begint te tellen vanaf de dag van uw eerste storting. Indien u uw geld eerder dan 12 maanden weer afhaalt verliest u de getrouwheidspremie en ontvangt u enkel de basisrente.

 

De termijnrekening

Naast de traditionele spaarrekening bieden we bij Crelan Vande Keere nog tal van andere spaaropties aan zoals de termijnrekening. Dit is de perfecte oplossing als u op zoek bent naar een veilige investering met een vast rendement. Waar bij de spaarrekening de rente dagelijks wordt berekend, staat deze bij een termijnrekening op voorhand vast.

 

Om een termijnrekening af te sluiten hoeft u enkel uw bedrag, duurtijd en uitbetalingswijze te kiezen. Het minimumbedrag is vastgelegd op 125 euro. Voor de duurtijd kan u kiezen voor looptijd tussen de 2 tot 10 jaar. Zo beslist u zelf hoe lang u uw geld kan missen. Voor de uitbetaling van uw rente kan u kiezen tussen verschillende termijnen. Zo kan u maandelijks, driemaandelijks, halfjaarlijks of jaarlijks uitbetaald worden. Wenst u liever één totaalbedrag te ontvangen op de eindvervaldag? Dan is dit zeker en vast ook een mogelijkheid.

 

Zoals eerder vermeld ligt de rente van een termijnrekening op voorhand vast. Deze is afhankelijk van de duurtijd. Enkele andere voordelen van dit spaarproduct zijn een depositobescherming tot 100.000 euro en het kosteloos instappen en uitstappen bij de eindvervaldag. Kom zeker eens langs in ons Crelan-kantoor in Beernem voor meer informatie rond het aanbod, de voorwaarden en de geldende rente.

 

Pensioensparen

Ook voor uw pensioensparen kan u bij Crelan Vande Keere terecht. Zo kan u uw wettelijk pensioen aanvullen en kan u later uw huidige levensstijl gewoon behouden. Het wettelijk pensioen ligt namelijk heel wat lager dan het laatste inkomen dat u ontvangt wanneer u werkt. Uw pensioen alleen zal dus zo goed als zeker onvoldoende zijn om uw levensstijl te behouden.

 

Daarom raden wij bij Crelan Vande Keere iedereen aan om vandaag al rekening te houden met zijn of haar pensioen. Maar wat zijn nu precies de voordelen van pensioensparen?

  • Fiscaal voordeel: U krijgt jaarlijks een deel van het gespaarde bedrag terug via de belastingen. Hoeveel u precies terugkrijgt, hangt af van het gespaarde bedrag.
  • Lange termijn: Pensioensparen is een langetermijnplan waarmee u de tijd heeft om uw geld te laten groeien en te profiteren van rendement op uw investeringen.
  • Flexibiliteit: U bepaalt zelf hoeveel en hoe vaak u spaart. U kunt op elk moment uw spaarbedrag aanpassen aan uw persoonlijke situatie, bijvoorbeeld wanneer uw inkomsten fluctueren.
  • Opvolging: U blijft altijd op de hoogte van de ontwikkeling van uw pensioenspaarplan, of u nu graag online inzicht heeft in de actuele stand van zaken of persoonlijk contact verkiest. Bij Crelan Vande Keere staan we steeds voor u klaar.

Langetermijnsparen

Naast pensioensparen bieden we bij Crelan Vande Keere ook langetermijnsparen aan. Dit is een uitstekende optie voor wie zijn woningkrediet heeft afbetaald en nog steeds fiscale voordelen wil benutten. Het biedt namelijk een belastingvermindering van 30% op de gestorte bedragen. Op die manier kunt u nog vele jaren profiteren van belastingvoordelen terwijl u tegelijkertijd spaart voor uw pensioen.

 

Wilt u meer informatie over waarin u spaart (TAK 21 of 23) of de fiscale behandeling? Kom zeker eens langs in ons Crelan-kantoor in Beernem. We bekijken samen met jou de verschillende mogelijkheden.

 

Kasbons

Een laatste vorm van sparen is een kasbon. Een kasbon behoort tot de categorie 'obligatie' en is een financieel instrument waarbij u geld uitleent aan de bank. In ruil daarvoor betaalt de bank u een vooraf bepaalde rente en ontvangt u het volledige kapitaal terug op de eindvervaldag. Kasbons worden bijgehouden op een effectenrekening.

 

Wat zijn de voordelen van een kasbon?

  • U heeft een vast rendement
  • Het geïnvesteerde kapitaal, ontvangt u op de eindvervaldag terug.
  • U hoeft geen instap- of uitstapkosten te betalen als u de kasbon tot op de eindvervaldag bewaart.

 

 

Wat met beleggen via Crelan Vande Keere?

Wie aan sparen denkt, denkt hoogstwaarschijnlijk ook aan beleggen. Maar hoe start u er mee en hoe kunnen we u bij Crelan Vande Keere hiermee helpen? Eerst en vooral luisteren we naar wat uw financiële situatie is en wat uw financiële doelstellingen zijn. We houden ook rekening met uw ervaring in beleggen en de hoeveelheid risico die u bereid bent te nemen. Indien beleggen volledig nieuw is overlopen we met veel plezier samen de verschillende mogelijkheden.

 

Eens we een antwoord hebben op deze vragen kunnen we aan de beleggingsstrategie beginnen. Deze is steeds afgestemd op uw persoonlijke voorkeur. Houdt u graag zelf de volledige controle of verkiest u eerder eenvoud en exclusieve diensten. Indien u ervoor kiest om zelf de volledige controle te behouden, gaat één van onze Crelan medewerkers samen met u aan de slag. We beslissen, personaliseren en beheren uw fondsen in onderling overleg.

 

Kiest u toch liever voor eenvoud waarbij u geniet van exclusieve diensten? Dan kiezen we samen met u een exclusief fonds. Eens dit gekozen is gaat onze Crelan-fondsbeheerder aan de slag. Deze kent de financiële markt als zijn broekzak en zal op de juiste momenten de juiste kansen voor u grijpen. Uiteraard houden we u hierbij steeds op de hoogte van de huidige situatie van uw fonds(en). 

 

Crelan Vande Keere (Beernem), dat is advies op maat

Nu heeft u een duidelijk overzicht van alle mogelijke spaarproducten. Bij Crelan Vande Keere staat service centraal en streven we er altijd naar om op maat gemaakte oplossingen te bieden die voldoen aan de behoeften van onze klanten. We begrijpen dat elke klant uniek is en daarom gaan we proactief op zoek naar de juiste aanpak die aansluit bij hun specifieke situatie.

 

Of het nu gaat om financieel advies, het vinden van het juiste spaar- of beleggingsproduct, of het afhandelen van dagelijkse bankzaken, ons team staat klaar om u te ondersteunen en te begeleiden op een persoonlijke en professionele manier. Kom zeker eens langs in ons kantoor in Beernem om de verschillende opties samen te bekijken.

 

Contacteer ons vrijblijvend

Contacteer ons