Een lening aangaan zonder zorgen bij Crelan Vande Keere

Het vinden van de juiste lening kan een cruciale stap zijn in het realiseren van uw financiële doelen. Bij Crelan Vande Keere in Beernem vinden we het belangrijk dat u volledig mee bent vooraleer u een lening afsluit. Of u nu droomt van het kopen van een huis, het starten van een bedrijf, of het financieren van een specifiek project, het is belangrijk om de verschillende leningsopties te begrijpen die beschikbaar zijn en hoe deze uw financiële situatie kunnen beïnvloeden. Daarom bieden wij steeds uitgebreid advies voor een lening op maat. In deze blogpost zullen we een overzicht geven van verschillende soorten leningen, hun kenmerken en wanneer ze het meest geschikt kunnen zijn voor uw behoeften.

 

De verschillende soorten leningen van Crelan Vande Keere

 

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u een lening wilt afsluiten. Daarom nemen we steeds uitgebreid de tijd om naar uw plannen te luisteren. Op basis van dit gesprek adviseren we de meest geschikte lening voor uw doel.

 

Hypothecaire lening

De hypothecaire lening of woonkrediet is de vaakst afgesloten lening in België. Dit is niet onlogisch want een huis kopen is steeds een grote investering die vaak financiering vereist. Hypothecaire leningen hebben meestal lagere rentevoeten en langere looptijden, waardoor ze aantrekkelijk zijn voor mensen die een huis willen kopen. Ben je van plan om een hypothecaire lening af te sluiten? Bekijk dan zeker ook eens onze blogpost rond woonkredieten. Zo heeft u meteen een overzicht van alles wat u moet weten.

 

Persoonlijke lening

Heeft u plotselinge uitgaven of wilt u een nieuw project opstarten, maar wilt u uw spaargeld niet aanspreken? Bij Crelan Vande Keere in Beernem helpen we u met het zoeken naar een lening op maat. We overlopen samen hoeveel u kunt lenen, wat uw maandelijkse betaling zal zijn en wat de totale kosten zullen zijn.

 

Een persoonlijke lening is een heel flexibel krediet. Je kan vanaf 2.500 euro lenen gedurende minimaal 1 jaar en maximaal 7 jaar. De effectieve looptijd wordt berekend aan de hand van het geleende bedrag. Daarbovenop is het niet nodig om uitgaven te bewijzen of facturen te kunnen voorleggen.

 

Dankzij een persoonlijke lening hoeft u niet aan uw spaargeld te komen wanneer u uitzonderlijke of onverwachte uitgaven hebt. Één van onze Crelan Vande Keere medewerkers bekijkt graag samen met u uw situatie en zoekt naar de beste optie voor u. U kan beroep doen op een persoonlijke lening voor eenmalige projecten en onverwachte kosten.

 

Groene lening

Bent u van plan om uw huis duurzaam te renoveren, maar kunt u het volledige bedrag van het project niet in één keer betalen? In dat geval kan een Energy@home-lening, ook wel bekend als groene lening de perfecte oplossing zijn. Met een groene lening geeft u uzelf drie keer een voordeel:

 • Voor energiebesparende investeringen geniet u van lagere rentetarieven.
 • Na uw investering bespaart u op uw energiekosten.
 • Dankzij uw energiebesparende investering stijgt uw woning in waarde.

 

Maar wanneer komt u nu precies in aanmerking voor een groene lening? U kan dergelijke lening aangaan voor alle investeringen die uw woning energiezuiniger maken. Denk bijvoorbeeld aan een investering groene energie in de vorm van zonnepanelen, zonneboiler, warmtepomp… Een tweede investering die kan gefinancierd worden met een groene lening het isoleren van uw dak, muren en vloeren. Hierbij hoort ook het plaatsen van driedubbele beglazing.

 

Om groene investeringen te stimuleren betaalt u een lagere rente op groene leningen. Zo willen we bij Crelan Vande Keere bijdragen aan een duurzame toekomst.

 

Renovatielening

U kunt een lening voor renovatie afsluiten om uw huis of appartement te verbeteren of op te knappen. Dit kan om verschillende redenen zijn. Bijvoorbeeld om de uitstraling te veranderen, zoals het aanpassen van de inrichting of het vervangen van oude ramen. Maar ook om praktische redenen, zoals het verbeteren van de isolatie. Met een renovatielening kunt u ook de waarde van uw huis verhogen, bijvoorbeeld door de zolder om te bouwen tot een extra slaapkamer.

 

Autolening

Als je vandaag een auto wilt kopen zijn de verschillende mogelijkheden bijna niet meer te tellen. Kies je voor elektrisch of tweedehands? Ga je voor een nieuwe wagen of toch voor een tweedehands? Al deze keuzes zorgen er voor dat je als koper soms het overzicht verliest. Daarom helpen we u graag bij het zoeken naar de juiste lening voor uw wagen. Je kan voor zowel een nieuwe, tweedehands als een elektrische wagen een lening afsluiten. We lijsten kort de verschillende voorwaarde voor elke optie voor uw op.

 

Nieuwe wagen:

 • Voor auto's die niet ouder zijn dan 3 jaar, kunt u profiteren van tarieven die net zo aantrekkelijk zijn als die voor nieuwe auto's.
 • Leen tot 110% van het aankoopbedrag (incl. BTW).

 

Elektrische wagen:

 • Hybride, elektrisch, op waterstof of aardgas.
 • De elektrische wagen mag maximaal 3 jaar oud zijn.
 • Je geniet een extra voordelige rentevoet.
 • Leen tot 110% van het aankoopbedrag (incl. BTW).

 

Tweedehandswagen:

 • Auto’s die ouder zijn dan 36 maanden en maximaal 60 maanden oud zijn.
 • Voor een tweedehandswagen kunt u 100% van het bedrag lenen.
 • Ook oldtimers komen in aanmerking voor een lening.

 

 

Fietslening

Door de opkomst van de elektrische fietsen en speedelec stijgt de populariteit van de fiets opnieuw. Het nadeel van deze innovatie is echter dat een fiets ook steeds duurder wordt. Een degelijke fiets is vandaag de dag meteen een grote hap uit uw budget.

 

Daarom is een fietslening interessant zodat u hiervoor niet aan uw spaargeld hoeft te komen. U kan deze lening voor elk type fiets gebruiken, het hoeft dus zeker en vast niet verplicht een elektrisch model te zijn. De enige voorwaarde is dat het om een nieuwe fiets gaat. Hierbij is het minimumbedrag 1.250 euro en de minimale looptijd 12 maanden.

 

 

Comfortkrediet

Met een Kasfaciliteit of Comfortkrediet kunt u uw budgettaire ruimte vergroten door een kredietlijn te krijgen op uw zichtrekening. Op die manier kunnen betalingen toch doorgaan, zelfs als er niet voldoende saldo op uw rekening staat. U kan enkel een comfortkrediet afsluiten op voorwaarde dat u minstens 18 jaar oud bent en over voldoende liquide middelen beschikt.

 

Uiteraard is het beter om te vermijden dat uw rekening onder nul gaat, maar hoe waak je hier nu het best over? We geven graag enkele tips mee:

 • Je controleert het best op regelmatige basis je saldo via myCrelan, Crelan Mobile of Crelan Tablet.
 • Hou rekening met de maandelijkse afrekening van uw visakaart. Deze wordt altijd automatisch uitgevoerd zelfs als er niet voldoende saldo op uw rekening staat.
 • Indien het echt nodig is kan je nog steeds geld van je spaarrekening naar je zichtrekening overschrijven.

 

 

Lenen bij Crelan Vande Keere

 

Er zijn dus verschillende leningen mogelijk voor verschillende situaties. Bij Crelan Vande Keere bekijken we steeds samen met u de verschillende mogelijkheden. We luisteren naar uw plannen en denken samen met u na over hoe we deze het best kunnen financieren met de meest gunstige voorwaarde. Kom gerust eens langs in ons kantoor in Beernem, we helpen u graag verder!

 

Lenen kost ook geld.